keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Pulled pork

Tänään tehdään riivittyä possua uunissa porsaan lavasta. Kävin kaupassa tarkoituksena oli saada täksi illaksi tai viimeistään huomenna aamulla valmista pulled porkkia. Revitty possu tuntuu olevan se tän päivän trendiruoka kokkaajille ja ihan syystäkin. Se vaatii aikaa, paljon oivaltamista, mutta ei loppujenlopuksi paljoa osaamista.
<br><br>
Tänään siis tehdään pitkään haudutettua possun lapaa ja nähtyäni kaikki kaupasta tuomani ainekset pöydällä suussani oleva vesiautomaatti "drinkwell" rupee liukastamaan kurkkuani. Viimeistään kun näkee kuinka mureaa liha on tajuaa miten erikoista ruokaa on itse saanut aikaan.

Resepti on selkeä eli liha maustetaan, tuupataan itsevalmistettuun kastikkeeseen ja hitaasti miedolla lämmöllä (esim 95 astetta C) uunissa vuoassa tai valurautakattilassa odotellaan semmoinen 7h ja ruuasta tulee just hyvää...

Päivitän tätä postausta vaiheittain kun etenen... stay tuned!

Huomasin tosin ostaneeni kahta eri etikkaa. Ensin kaupassa valitsin punaviinietikan, mutta sitten löysin paremman riisiviinietikan.. unohdin vain palauttaa ensimmäisen hyllyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti