keskiviikko 26. lokakuuta 2011

(Keskiviikko) 3. Päivä

Hei vaan nettisopulit! Tästä se on käyntiin lähtenyt mukavasti. Makeanhimo on jo takana ja turhat jatkuvat nälkäolot myös. Tarkoittaa sitä, että kehoni on nyt ymmärtänyt, että sitä nopeaa energiaa ei ole saatavilla. Tällöin vaihdetaan vaihdetta ja rasvanpoltto on pääasiassa se energianlähde. Tähän perustuukin karppauksen ihanuus. Sokerin saanti lisää insuliinin tuotantoa. Insuliini veressä kertoo keholle, ettei tarvi polttaa rasvaa, vaan otetaan se talteen. Tällöin "sekakäyttäjä" polttaa helpot hiilarit ja pistää rasvat ihon alle säilöön toista kertaa varten. Nyt jos insuliinin tuotanto saadaan minimiin ja sokeria ei ole mitä käyttää niin keho rupeaa käyttämään sitä rasvaa sekä kehosta, että saadusta ravinnosta. Tällä on parikin hyvää pointtia: Ensinnäkin jos on tullut syötyä liikaa rasvaa (ja täten syödyt kalorit ylittää kulutuksen), näin nyrkkisääntönä keho luopuu ylimääräisestä rasvasta ulosteen mukana, kun ei ole tätä "varastoimiskäskyä". Tämä on yksi syy miksi karpatessa nauretaan kalorilaskureille. Tässä kuitenkin disclaimerina kerrottakoon, että en ole ravintoexpertti, enkä lääkäri enkä koe tietäväni asioiden hienoja puolia. Olen itse tutkiskellut asiaan liittyviä kirjoituksia ja mielipiteitä ja empiirisin kokeiluin olen todennut vaikutusten olevan luvatunkaltaisia.



Olo virkistyy

Se on ihan totta, että normaalisti laihduttaessa olo on kurja. Näitä tapoja yleensä paastot tai muuten kovin yksipuoliset ruokavaliot. Karppaus on siinä poikkeus, että jos ei lasketa alkurysäystä (ja rysäys se onkin) niin olotila itseasiassa kohenee. Nukuttaa vähemmän päivän aikaan, tulee ylimääräistä puhtia ja energiaa asioiden tekemiseen! Vaikka useilla asiaan perehtymättömillä tulee mieleen, että eikös se karppaus ole vain pekonia ja munaa niin EI! Pois tuommoiset kuvat. Tässä esimerkiksi kuva eilisestä annoksestani:
Kanaa mausteisessa kermakastikkeessa paistettujen tomaattien ja paprikan kanssa + feta-kermajuustosalaattia + keitettyä parsakaalia. Jälkkäriks rahkaa ja ananasta. Ei minusta niin kovin epäterveellisen näköistä? Vai onko sinusta?



Niitä mittoja

Tämä on nyt kolmas täysi päivä kun olen pyrkinyt syömään hiilihydraattia alle 20g/vrk ja olotila tänään on täysin eri kuin mitä eilen ja edellispäivänä. Olo on energinen ja päänsärky ja se muunsorttinen kiukuttelu on poissa. Olen käynyt normaalia enemmän pissallakin ja sen nesteen poistumisen huomaa kyllä mitoissa ja painossakin. Iltapaino on tippunut noin kaksi kiloa sunnuntai-illan painosta! Sehän on on jo aikamoista, ottaen huomioon, että EN ole paastolla, enkä yritä muutenkaan ylläpitää nälkää. Ruokaa on syöty ja kohta syödään lisää, nam! Muistetaan, että aina on mahdollisesti pieniä mittausvirheitä, joten en lähtisi ihan sentin tarkkuudella arvostelemaan noita tuloksia. Käytän kuitenkin aina samaa nauhamittaa, ja samaa mittaajaa ja kiireettömillä mittaushetkillä, joten suuria virheitä ei pitäisi tulla. Annetaan tulosten puhua puolestaan!

Mitat ovat alla:
Alussa: Tänään:
Aamupaino - 86,3 kg
Iltapaino: 88,7 kg 86,9 kg
Hauis 30 cm 28,5 cml
Rintakehä: 102 cm 100 cm
Vyötärö: 97 cm 92 cm
Vatsa: 102 cm 100 cm
Reiden puoliväli: 53 cm 50 cm




Perjantaina enemmän!

Tästä päästään sit seuraavaksi odottamaan perjantain päivitystä. Teen perjantaisin normaalin tekstipäivityksen lisäksi kuvakollaasin ja videopäivityksen. Tällöin pääsee ihan oikeasti näkemään eroja. Kuvat otan aina sunnuntaina ja perjantaina jotta niissä näkyy mahdollisimman suuri viikottainen ero. Tosiaan niitä tsemppikommenttejakin saa jättää. Alla oleva kommenttilomake ei vaadi kirjautumista, mutta kirjautumiseen käy gmail tunnukset, mikäli haluaa nimellä tunnistautua! Kiitos jo etukäteen! Perjantaita odotellessa!

Ja täsä vielä kuva tämän ehtoon annoksesta! Huomaa toistuva teema puoli lautasellista salaattia lautasella. Uunilohta smetanakermakastikkeessa.. Oi oi ja nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti