maanantai 24. lokakuuta 2011

(Maanantai) 1. päivä

Tästä se sitten alkoi. Ei ollut mikään suuri yllätys, että verensokerin laskiessa näin alkuun on vähän turhan napsahtava luonne. Kuten kaikilla asioilla luonnossa, asioilla on tapana vastustaa muutosta. Lihovilla on tapana lihota ja laihtuvilla on tapana laihtua. Varsinainen kikka olisikin siinä, että saisi muutoksen pysähtymään. Tämä päivä mennyt siis vapaapäivän merkeissä ja sikäli hyvä asia, että olen voinut välttää ihmiskontaktia sen aikaa kun on sokeritason putoaminen yllä.



Ykkönen päälle ja menoksi

Hommahan alkoi aamulla nostalgisesti pekonilla ja kananmunilla, tosin en tiedä miksi sen tarvitsisi siihen mennä. Karppaus on niin paljon muutakin kuin lihaa ja munia, mutta sen symbolinen merkitys koko ruokavaliolle on tarttunut kuin paha haju niin hyvässä, että pahassa. Olen tällä hetkellä vakaasti mukana projektissa ja lähtötilanteen ottaen huomioon osaan povata rajua painonlaskua ihan alkuun. Tämä johtuu siitä, että olen lähtenyt vähän pöhöttyneestä hyvin syödystä tilanteesta kyllästettynä sokeri- ja viljatuotteilla. Nyt kun jätän ne pois niin sokerin poistuttua kehosta lähtee myös niiden sitomat vesivarannot. Onhan se totta, että ensimmäiset kilot on lähinnä nestettä, mutta se on sitäkin tärkeämpi muistutus, että kuinka paljon sitäkin me kannamme turhaan ihon alla juurikin tuon varastoituneen sokerin takia. Keho tarvitsee paljon vettä, ja aina pitäisi pitää huoli hyvästä nesteytyksestä, mutta ilman niitä ylimääräsiä sokereita ei tarvitse sitä ylimääräistä vettä. Pelkästään vähentämällä ylimääräistä hiilihydraattia (lue: nopeaa energiaa) puoleen normaalista saadaan aikaan pienemmän nestekerääntymät ja täten pöhötykset. Otin eilen mitat joskus kymmenen aikaan illalla ja täytyy sanoa, että eipä mittanauha näyttänyt komeita lukuja. Pelkästään vatsani pullotus oli melkein 20 cm enemmän kuin karpatessani vielä vasta noin 9 kuukautta sitten. Kaksikymmentä senttiä tullut lisää noin lyhyessä ajassa. Se kyllä pistää miettimään. Oma vikahan se oli täysin, että turha syyttää kiireitä, ystäviä tai avokkia. Sen lisäksi, että taitaa nopeiden laihdutuskuurien perään tullakin kiloja takaisin, taisin sysätä sitä omilla valinnoillani paljonkin ylöspäin; Kaikenmaailman suklaavanukkaat, pullat yms. maistuivat ja hälläväliä olinhan juuri laihduttanut. Huppista kuinka se keho osaakin varastoida nopeasti 10 litran ämpärillisen verran itseensä. Nyt kun aikuisten oikeasti aion tehdä parhaani pysyäkseni tällä tiellä olen päättänyt sitoa itseni ottamaan mitat itsestäni maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin sekä painon näinä päivinä aamuin - illoin. Turha niitä on joka päivä kytätä orjallisesti. Kyllähän se mielenkiintoista on seurata päivä toisen jälkeen kun paino putoaa, mutta siihen saattaa jäädä koukkuun ja jos yhtenä päivänä ei paino muutukaan toivottuun suuntaan sitä saattaa suotta hätääntyä. Painojumit saattavat kestää pidempiäkin aikoja, etenkin jos ruokavaliota on noudattanut pidempäänkin.



Ystävä lähti mukaan yrittämään!

Ystäväni Teemu lupasi tulla mukaan haasteeseen ja aloittaa ns. köyhäkarppaamisen, josta hän ilmoittaa minulle kolmasti viikossa ja myös lupasi lisätä liikuntataajuuden kolmasti viikkoon. Lupasin seurata häntä ja raportoida täällä miten hänellä menee. Teemme yhdessä kollaboraatiota jatkossa sen mukaan miten hänellä aikaa riittää. Teemun haasteensa on enemmänkin "karppaa 90 - päivää harrastan liikuntaa ja katso mitä tapahtuu". Pidän peukkuja sinulle Teemu se on jo hyvä lupaus! Lisään tänne tietoa hänen etenemisestä sitä mukaa kun sitä saan. Ei siihen tarvita kuin ripaus innostusta ja loppumatka motivaatiota tehdä jotain mitä on pitkään halunnut. Niin ja sen pienen sysäyksen aloittamaan. Saisinko ketään muuta "pitkään asiaa harkinnutta" kokeilemaan? Rohkeasti vain kyllä täältä tukea saa! Paras vinkkeli aloittelijalle jonka voin antaa on lukea ennakkoluulottomasti, mutta kriittisellä ajattelumallilla http://www.karppaus.info sivuja jos sieltä löytyisi vastauksia kysymyksiin!



Niitä mittoja

Otin eilen sunnuntaina ensimmäiset mittaukset ja tänään toiset. Heti huomas jo jotain eroa, kun se normaali leipä- ja hiilaripöhö alkaa laskeutumaan. Tämä eilinen siis lähinnä sentakia, että tuli tankattua avovaimon syntymäpäiväkekkereihin tehtyjä ruokia: voileipäkakkua, kermakakkua, piirakkaa ja limukkaa. Sitä edellisenä päivänä meni pizzaa. Lähtötilanne siis vähän poikkeaa normaalista ruokavaliosta joten se otettakoon huomioon ensimmäisen päivän tai kahden tuloksissa Mitat ovat alla:
Alussa: Tänään:
Aamupaino - 87,2 kg
Iltapaino: 88,7 kg 87,7 kg
Hauis 30 cm 29 cml
Rintakehä: 102 cm 103 cm
Vyötärö: 97 cm 95 cm
Vatsa: 102 cm 100 cm
Reiden puoliväli: 53 cm 53,6 cm

Mun fiilikset tällä hetkellä (pieni välikevennys)
http://www.youtube.com/watch?v=ofV_iFBw2YE

Mittaustarkkuuseroja saattaa esiintyä, joten pikkutarkoissa muutoksissa en lähtis spekuloimaan. Pidemmän aikavälin otantaa odotellessa!



Ruoat

Aamiaisen lisäksi olen syönyt välipalaksi turkkilaista jugurttia kerman ja ananaksen kanssa. Ananas on ainakin tähän alkuun erittäin kivä makeutuslisäke joka kaikenlisäksi auttaa nesteenpoistossa! Kätevää! Tätä blogia kirjoittaessani nälkä alkaakin hiipimään, joten siirryn tästä takavasemmalle tekemään Kanafetasalaattia. Jälkkäriks tuskin otan mitään, jos otan niin kermaa ja mustikoita <3 (karppaajan mustikkajugurttia, heh) Tähän alkuun nyt ei välttämättä olekaan paljoa raportoitavaa. Olen mittojen lisäksi ottanut kuvia, mutta säästän ne perjantain päivityksiä varten, jotta voin tehdä aina viikon kollaasin kerralla :)



Haluatko seurata kehitystäni?

Jos uskot, että haluat seurata tätä yritystä tiputtaa painoa, miksi et rekisteröisi itseäsi lukijaksi? Viestin alla on nappi tilaa sähköpostitse, jolloin saat ilmoituksen sähköpostiisi kun tulee päivitystä! Jos käytät twitteriä minua voi seurata painamalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti